lauantai 2. syyskuuta 2017

Art Attack! – Maallisten ilojen puutarhaTämä Deep Purplen kolmas albumi vuodelta -69 ja ekan ns. Mark I – kokoonpanon viimeinen taidonnäyte esittelee upean musiikin koristeeksi päräyttävää taidetta. Kannen kuva on napattu Hieronymus Boschin (1450 – 1516) teoksesta Maallisten ilojen puutarha ja siitä Helvettiä kuvaava osuus. Koomikko Bill Cosbynkin omistama lyhytikäinen Tetragrammaton levy-yhtiö joutui vääntöön teoksen omistaman museon kanssa ja lisäksi jenkeissä albumi joutui monissa myymälöissä pannaan anti-uskonnollisten vibojen vuoksi. Albumi jäi myös vähäisen markkinoinnin ja selkeän sinkkubiisin puutteen vuoksi vähäisemmälle huomiolle. Levy-yhtiö olikin vaikeuksissa ja konkurssi kolahti vuonna -71.

Mielenkiintoinen lisävivahde kansitaiteessa on se, että painovirheen takia kansi jäi mustavalkoiseksi. Asiaa ei lähdetty kuitenkaan korjaamaan. Tällaisissa kansitaiteissa juuri avattavat gatefold-kannet nousevat oikeuksiinsa ja tutkittavaa riittää musiikin kuuntelun yhteydessä runsain mitoin.

Sain toiselta hienolta vinyyliharrastajalta vinkin ja linkin alla olevaan interaktiivisen alkuperäisen taideteoksen esittelyyn, todella elämyksellinen kiertoajelu kertojan kera. Nyt kannattaa tsekkaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti