sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Puotiesittelyssä – Rolling Records

Lyylillä on mahtava musavainu.


Vinyylivimman puraistua tulee alkuun ostettua mustaa makiaa sieltä sun täältä, juurikaan paikasta välittämättä. Nopeasti tiedon ja taidon karttuessa alkaa jyvät erottumaan akanoista ostopaikkojenkin suhteen. Luonnollisesti musamaku ohjaa tiettyihin kivijalkakauppoihin.

Puodin suhteen itselle tärkein kriteeri lienee, sen lisäksi että valikoima on mallillaan, aulis asiakaspalvelu ja yleinen meininki. On nastaa, että asiakasta kohdellaan asiakkaana, mutta ei mitenkään liian lipevästi liehotellen. Tykkään, kun voi heittää läpyskää myyjän kanssa. Hurtti huumori ja snadi kettuilu puolin toisin on nastaa.

Toiseksi tärkein asia on asioinnin mukavuus. On tosi tärkeää, että riittävän väljiä laareja pystyy kauhomaan vaivattomasti ja että herkkupaloja on ripoteltu joukkoon. Tarkoitan tällä siis huokeitakin löytöjä. Se ettei kaikkea ole hinnoiteltu tappiin saakka, tekee ruoppauksesta mielekästä ja kauppaan tekee mieli palata asioimaan aina uudestaan ja uudestaan. Jonkinmoinen ”spessulaari” on aina plussaa, josta voi tehdä hetken löytöjä.

Kolmas ratkaiseva tekijä on tietysti putiikin sijainti. Sen on hyvä olla itselle sellaisessa maantieteellisessä pisteessä, että sinne voi koukata kiireessäkin, ihan vain päivän pikasilmäyksiä tekemään.


Tuomo pakkaa Pearl Jamia pussiin. Leimakorttikin saa täytettä.


Nämä kaikki edellä mainitut kriteerit täyttyvät hienosti omassa luottokaupassani, Rolling Recordsissa. Tämä erinomainen piskuinen putiikki sijaitsee Helsingissä, Sörnäisten metroaseman välittömässä yhteydessä, legendaarisen ”piritorin” kyljessä. Alue on nykyään mukavasti siistiytynyt ja kauppa on oikein miellyttävä paikka tunnelmaltaan. Valikoima on erinomainen ja todellisia harvinaisuuksiakin löytyy, varsinkin näyttävästi seinälle ripustettuna. Täältä olen suurimmat aarteeni hankkinut itselle turhakkeina olevia arvokkaampia levyjäkin treidaamalla, win-win meiningillä. Paikasta löytyy siis sekä käytettyjä että uusia julkaisuja.


Seinillä on melkoisia makupaloja myynnissä.


Ykkösjuttu on yleisfiilis mikä paikassa vallitsee. Paikan omistajalla on rento meininki ja juttu luistaa. Aina on aikaa jorista päivän kuulumisista, vinyyleiden hienouksista ja tietenkin itse musiikista. Tarjonta on monipuolista, mutta ei liian kattavaa, sillä ne jokaisella kirppiksillä vastaan tulevat pahimmat laarilaastit loistavat poissaolollaan. Näin ollen valikoima pysyy virkistävän kuranttina. Vaihtuvuus on aika ripeää, suopean hinnoittelun myötä, jolloin oikeastaan aina löytyy matskua mitä hamuta. Ja jos jotain ei justiinsa käyntihetkellä kerta kaikkiaan löydy, niin toivomuksia saa esittää ja pistää vaikkapa tilaten. Kauppiaalla on aika hyvät antennit ja kanta-asiakkaan musamakuun tulee ajoittain asiallisia suosituksia. Monta kertaa on tullutkin sangen miellyttävä osumia omaa katalogia pullistuttamaan. Kuitenkaan mitään tyrkytityrkyti meininkiä ei ole. Rauhassa saa skannailla, jos niin haluaa.


Koura ruoppaa klassikkoa, paikan valikoima on kunnossa.


Itse kuljen pääsääntöisesti fillarilla ja on monesti mukavaa, kun ulkona on perinteiseen suomalaiseen tapaan ns. kehnohko keli, niin saattaa vastavalutettu mocca tärähtää kouraan kohmettunutta kroppaa sulattamaan (vink, puodin pitäjä on muuten tuoreelle nisulle perso). Pullan huumassa saattaa isompien kertahankintojen suhteen hinnoittelu höveltyä. Kantiskortti-tsydeemi on hyvä, jolloin keskittäminen kannattaa, kun leimakortin täyteen tullessa laukeaa lisää hankintamammonaa puodin tuotteisiin. Hinnoittelu on kyllä kaikin puolin linjassa, joten basaarimaiseen alennusaneluun ei tarvitse ryhtyä. Sopii tällaiseen härmäläiseen fair play-mentaliteettiin.
Devil Is In The Details, pätee täälläkin. Nimittäin albumit tulee aina asiallisissa muoveissa ja joskus itse vinyylit on jopa valmiiksi putsattu, ainakin arvokkaammat hankinnat. Tokkiinsa siellä voi pientä korvausta vastaan platat pestä erinomaisella ultraäänipesurilla. Lisäksi laatuun voi luottaa kaikissa käänteissä, mitään kepulimeininkiä ei esiinny. Albumit ovat kunnoltaan mitä luvataan ja jos jokin asia on epähuomiossa jäänyt hihaan hiertämään, niin aina voi kiekon palauttaa bumerangina. Reilu meininki siis kaikin puolin. Kaupasta löytyy myös tarvittavia oheismateriaaleja, muoveja, harjoja ja pesureita jne. Yleinen siisteys on myös kohdillaan.


Summa summarum, Rolling Records on erinomainen divari. Lämmin suosittelu ja ehdottomasti kannattaa pistäytyä kauempaakin tai kun pääkaupunkiimme on asiaa. Sörnäisiin on todella helppo pelmahtaa, noin 10 minsaa metrolla keskustasta.

Edit, 29.4.2018:
Konserni on laajentanut toimintaansa ja perustanut haarakonttorin myös Tampereelle. Käykääpä siis sielläkin nuuskimassa, platat jakaantuvat kuulemma tasan myymälöiden välillä, jotta molemmissa puodeissa riittää mielenkiintoista matskua ruopattavaksi. 


www.rollingrecords.fi

2 kommenttia:

  1. Onpa mukavan tuntuinen puoti! Hauska esittely ��

    VastaaPoista
  2. 5.8.18sunnuntaina kävin ensimmäisen kerran mutta en viimeistä... sunnuntai aukiolo aivan mahtavaa ja hyvää jatsia löytyy hyllystä!

    VastaaPoista